PUNCA BUAH PINGGANG ROSAK YANG BOLEH DIELAKKAN …

| March 23, 2017 | 0 Comments

PUNCA BUAH PINGGANG ROSAK …😣😣😣

Setiap hari tengok betapa susahnya orang nak cuci buah pinggang. Nak kena cucuk setiap kali nak cuci, apalagi kalau melibatkan ahli keluarga sendiri. Alhamdulillah, setakat ni ahli keluarga saya masih bebas daripada penyakit buah pinggang.

Mengalami kerosakan buah pinggang memang tidak dipinta oleh sesiapa pun, tapi gaya hidup kita boleh mengubahnya. Saya tidak mahu kehidupan saya berakhir begitu dan kalau boleh saya juga tidak mahu orang sekeliling saya mendapat nasib seperti itu. Kena cuci buah pinggang bererti kehidupan sangat terbatas. Nak pergi mana-mana pun susah, kecuali ada mesin dialisis yang portable yang boleh dibawa ke mana-mana.

Saya nak berkongsi 11 faktor yang menyebabkan punca buah pinggang rosak , supaya kita boleh mengambil langkah berjaga-jaga dan menjaga buah pinggang sebaiknya.

1• Kerap tahan kencing🚻

2• Kurang minum air🍵

3• Suka makan makanan masin

4• Suka minum minuman bergas.🍹

5• Kerap kena jangkitan ‘kencing kotor’ (Urinary Track Infection) dan tidak dirawat dengan sempurna.

6• Kerap makan daging merah dan Seafood🍗🍤
(Tinggi Uric Acid)

7• Kerap makan Pil Tahan Sakit💊

8• Merokok🚬🚬

9• Obesiti

10• Alkohol🍸🍺🍻

11• Penyakit Darah Tinggi dan Kencing Manis yang Tidak terkawal.. Buah Pinggang Kita. Amanah Allah..

Kepada sesiapa yang ada masalah seperti diatas, ketahuilah kesemua itu kita boleh elakkan. Jadi, amalkan gaya hidup yang sihat dan jagalah kesihatan buah pinggang masing-masing. Kita ada 2 sahaja buah pinggang setiap orang. Kalau rosak 1, mungkin 1 lagi boleh ambil alih. Kalau dah tinggal 1, mesin nak ambil alih?

Mereka yang berpenyakit kegagalan buah pinggang tak diwajibkan pergi haji menurut muzakarah kebangsaan dan Lembaga Tabung Haji juga tidak membenarkan mereka ikut. Memang sedih menghadapi pesakit buah pinggang yang teringin sangat pergi haji sampai tak tulis penyakitnya, tapi doktor boleh kenal tau.

Jadi, jaga kesihatan buah pinggang, semoga kita tergolong dalam golongan yang berpeluang menunaikan ibadah haji. Tapi, in sha Allah, masih ada jalannya. Setiap sakit yang Allah turunkan, diturunkan sekali dengan ubat. Baik sangat Allah. Jadi, boleh klik link ini untuk membaca harapan baru untuk pesakit kegagalan buah pinggang yang sedang dialisis.

Jom mencegah dan rawat dgn Serbuk Gum Arabic Al-Manna.

Dengan mengamalkan makanan kesihatan
GUM ARABIC (AL – MANNA), masalah kerosakan buah pinggang dapat di rawat Insha Allah
.
Ingin mendapatkan Gum Arabic?

Jgn tggu lama2 nanti habis
cepat wasap saya…
kalau dah habis jgn mare…

WASAP SAJA …
TAK MAU PM…WASAP TERUS…
.
HARI INI SAYA NAK BANTU ANDA DAPATKAN SUPLEMENT MAKANAN SUNNAH GUM ARABIC AL MANNA DENGAN HARGA MAMPU MILIK DI MALAYSIA YANG DI JUAL SECARA ONLINE
.
Ceritakan masalah kesihatan, kami sedia bantu.
WASSAPP SEKARANG->0182062336

Alhamdulillah setakat ini sudah banyak tindak balas positif yang kami terima selepas pengguna mengamalkan GUM ARABIC AL MANNA dengan konsisten. Asbabnya mereka makin sihat namun yang menyembuhkannya tetap yang DIATAS.

JANGAN percaya tapi CUBA dulu sekiranya korang pun ada masalah yang sama seperti pengguna kami. Gerentiii berbaloi-baloiii, insyaAllah.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

"TERIMA KASIH KEPADA PENGUNJUNG YANG MENGHIDUPKAN PERKONGSIAN INI"

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Kesihatan

Leave a Reply