Media Top Sensasi

DOA BUAT NAURAH, MASANYA KIAN SUNTUK…

| September 17, 2014 | 0 Comments

Melihat gambar sahaja sudah cukup untuk membayangkan penderitaan terpaksa ditanggung bayi berusia 34 hari ini. Naurah Zara Alisya hanya terbaring kaku dengan wayar berselirat di tubuh munggilnya itu. Lubang di jantungnya juga semakin membesar. Jika sebelum ini 1.8 milimeter (mm), kini menurut doktor yang merawatnya, ia sudah membuka 7mm. Begitulah perkembangan terbaharu bayi Naurah ketika […]

Continue Reading

SHARNAAZ AHMAD AKUI, KINI RAPAT DENGAN ANIS AL IDRUS

| September 17, 2014 | 0 Comments

Pelakon Juvana, Sharnaaz Ahmad mengakui model dan aktres iaitu Anis Al-Idrus merupakan wanita yang paling rapat dengannya ketika ini. Sharnaaz atau nama sebenarnya Sharnaaz Basir Ahmad, 29, bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai status perhubungan itu, namun menjelaskan mereka mula berkawan sejak beberapa bulan lalu. “Sekarang ini saya tidak mahu berkongsi hal peribadi secara berlebih-lebihan. Saya […]

Continue Reading

GEMPAR!!! SHILA AMZAH BIDAS MEDIA LAGI?

| September 17, 2014 | 0 Comments

Riuh seketika dunia hiburan tempatan apabila salah seorang artis top Malaysia, Shila Amzah berkongsi sebuah status yang dikatakan membidas media berbahasa Melayu kerana tidak membuat liputan ke atas konsertnya yang berlangsung di Jalan Klang Lama, Sabtu lalu. Lebih menarik, status tersebut didakwa dimuat naik oleh pemilik laman Instagram @shilaamzah_photography yang mana dikendalikan oleh ‘fan club’nya […]

Continue Reading

AWAL ASHAARI KESAL – PERLUKAH MENGEMIS UNTUK DAPATKAN DUIT SENDIRI?

| September 17, 2014 | 0 Comments

Pelakon juga Pengacara Awal Ashaari meluahkan rasa kesal apabila sebuah syarikat produksi yang menerbitkan program realiti The Band (siaran Astro) masih lagi belum menjelaskan baki bayaran tugasnya. Tambah Awal,  dia pelik kerana kesemua selebriti yang terlibat dengan program itu sudah menerima bayaran masing-masing, sebaliknya dia sebagai pengacara masih belum menerima sebarang wang selepas program itu […]

Continue Reading

“GARA-GARA FOTO BERPELUKAN” – IZARA AISHAH DIGELAR ARTIS MURAHAN?

| September 15, 2014 | 0 Comments

Lama rasanya tak dengar mengenai pelakon manis lagi jelita, Izara Aishah. Korang ingat lagi tak gosip Izara bercinta dengan anak tiri penyanyi tersohor negara, Datuk Siti Nurhaliza tu? Hmm, kalau baca melalui statement Izara sebelum ini, jejaka yang bernama Adib ni cuma kawan lama saja. Tak ada apa-apa hubungan pun. Tetapi, sekeping foto yang mula […]

Continue Reading

JAWAPAN AIDIL ZAFUAN – ISU TUNTUTAN MUTAAH RM300,000

| September 12, 2014 | 0 Comments

Pemain bola sepak Harimau Malaya, Aidil Zafuan Abdul Razak, 27, tidak bersetuju dengan nilai tuntutan mutaah RM300,000 yang dipohon oleh bekas isterinya, Rita Rudaini Mokhtar, 38. Aidil Zafuan menerusi peguamnya, Rushdan Sujak Rafie memfailkan pembelaannya di hadapan Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Atrasina Mohd Zahrullail semalam. Rushdan berkata, di dalam pembelaan, anak guamnya memberi […]

Continue Reading

JURURAWAT BERDEPAN DETIK HITAM – DIROGOL PEMANDU AMBULANS

| September 12, 2014 | 0 Comments

Seorang jururawat berdepan detik hitam selepas mendakwa dirogol di dalam ambulans oleh seorang pemandu di belakang asrama hospital di daerah ini, 4 September lalu. Dalam kejadian yang berlaku awal pagi itu, mangsa berusia 31 tahun mendakwa semasa mengemas barang untuk dibawa turun dari ambulans, dia yang keletihan terlelap seketika di dalam kenderaan terbabit. Sebelum itu, […]

Continue Reading

GARA-GARA MAKANAN RINGAN – IRMA HASMIE JALANI PEMBEDAKAN KAKI

| September 11, 2014 | 0 Comments

Baru sahaja Irma Hasmie mengadakan kenduri kesyukuran dan tahlil di kediaman mentuanya hujung minggu lalu sempena selamat bersalin anak kedua pada 18 Julai 2014. Hari ini, dia akan menjalani satu pembedahan di bahagian kakinya! Khabarnya, pembedahan yang akan dilakukan hanya melibatkan ‘minor operation’. “Ia hanya pembedahan kecil di bahagian tapak kaki iaitu bagi membuang cyst. […]

Continue Reading

[ 6 GAMBAR ] WANITA SIMPANAN DIBELASAH DAN DIBOGELKAN TEPI JALAN

| September 10, 2014 | 0 Comments

Seorang wanita yang dipercayai menjadi perempuan simpanan telah dibelasah manakala bajunya dikoyakkan sehingga menampakkan payudaranya di sebatang jalan dekat Yulin, China baru-baru ini. Orang ramai cuba untuk menghalang tetapi kumpulan wanita tersebut seperti naik hantudengan memukul dan membelasah mangsa tanpa belas simpati. Tindakan pantas orang awam di sekeliling akhirnya berjaya menyelamatkan mangsa daripada dilucutkan seluarnya. […]

Continue Reading

DAKWAAN PAKAI SELUAR KETAT TONJOL ‘ANU’ – ZIZAN RAZAK AKHIRNYA BUKA MULUT

| September 10, 2014 | 0 Comments

Daripada isu besar sehinggalah isu yang agak ‘censored’ sebegini, akan ada sahaja yang perasan. Tapi, ini bukan sorang dua yang tegur, malah ramai yang mengkritik seluar ketat yang dipakai oleh Zizan Razak ketika mengacarakan program Akademi Fantasia 2014 baru-baru ini. Mana taknya, mereka mendakwa bahawa seluar itu sangat sendat sehingga menampakkan bentuk alat sulitnya. Yelah kan, […]

Continue Reading

GAMBAR SELFIE IBU ZARA ZYA YANG SPORTING!!!

| September 8, 2014 | 0 Comments

Pelakon yang mula popular menerusi drama bersiri Love You Mr Arrogant, Zara Zya telah berkongsi beberapa keping gambar selfie bersama ibunya ketika makan di sebuah restoran Korea. Tidak dapat dinafikan, ibu kepada Zara Zya merupakan seorang insan yang tersangat sporting apabila beraksi di kamera. Apa pun, jom layan gambar gedik ibu Zara Zya yang dipaparkan di […]

Continue Reading

“PUJA MAYAT ANAK AGAR HIDUP SEMULA”

| September 8, 2014 | 0 Comments

Akibat taksub dengan kepercayaan karut, sepasang suami isteri sanggup menyembunyikan kematian bayi mereka sejak Selasa lalu bagi membolehkan upacara pemujaan roh dijalankan kononnya untuk ‘menghidupkan’ semula bayi berkenaan. Difahamkan, bayi lelaki itu adalah anak pertama hasil perkahwinan pasangan berusia 27 dan 30 tahun berkenaan yang dipercayai dilahirkan kira-kira jam 1 pagi pada hari kejadian di […]

Continue Reading

BACA “KISAH SYAHDU” PENCERAIAN YANG MENDAPAT 27,278 SHARE DI FACEBOOK

| September 4, 2014 | 0 Comments

Kisah yang syahdu dan penuh pengajaran ini telah mendapat 27,000 lebih share di media sosial. Ini kisah seperti yang diceritakan beliau: Cerita penceraian aku dengan isteri ini berlaku pada tahun lepas. Kitorang dah sembilan tahun berkahwin dan sudah ada dua orang anak. Masa itu, aku ada dekat office. Dapat first SMS dari isteri. “Assalam abang, […]

Continue Reading

GAMBAR KEJADIAN ANEH MALAM TADI DI SABAH

| September 4, 2014 | 0 Comments

Kejadian Aneh Malam Tadi Di Sabah | Kejadian pelik ini berlaku di Sabah, kami sediakan beberapa gambar untuk anda lihat. – – Kejadian Aneh Malam Tadi Di Sabah Berikut adalah beberapa gambar kejadian aneh malam tadi di Sabah. Setakat ini kami belum dapat mengesahkan apakah kejadian sebenar yang telah berlaku. Ini pula beberapa perkongsian daripada […]

Continue Reading